Wednesday, September 12, 2018

Warrior 120




3 hari (4j/4j/6j) - BfA 1st toon.


Saturday, August 25, 2018

Kuba Guling


Dapat juga test kuih tradisional yang susah dapat ni... 

Friday, August 10, 2018

Crown The Empire Live in Malaysia

Throwback Crown The Empire @ Publika 13 May 2018




Taktau pasal apa boleh terjebak dengan metal macam ni..hahaha. Hat lain tak leh nak masuk, band hat ni ja untuk genre macam ni.


Nah..belanja satu recording.



Monday, August 6, 2018

Anniversary dinner


Fuel shack makan kat rumah ja :)

Sunday, August 5, 2018

Gunung Nuang 2.0

Kata dah serik, pi panjat lagi tahun 2018


naik 4.59 jam
turun 3.30 jam

Improve sikit dari first time naik 2017. cramp tetap dok mai gak. tapi kali ni dah cerdik sikit bawak krim panas. dan juga air mineral water kosong boh dalam keta, turun kali ni dah tau ada ayaq (ayaq bawak naik bukit konfem licin dah time tu).

next time kena tambah cerdik membawa painkiller, kain pelikat (buat alas rilek atas puncak), attire yang anti-sejuk takut cramp. time naik kali ni pun sejuk semacam mendung.

Tahap kesukaran: easy/moderate/hard for beginner

Tuesday, July 31, 2018

Mcdonalds Mexican Chicken


McDonalds limited edition (jul/aug 2018) mexican chicken. tak berapa best to my taste.


Cadbury Moro


Test Cadbury Moro. Tak berapa best...



Hammersonic 2018





Sekitar Hammersonic 2018.  Maaf penampilan tak berapa nak metal. Mai nak dengaq ja, bukan nak bergaya.



Abang Adek Pedes Mampus

During Hammersonic 2018 trip sempat singgah makan kat kedai viral ni.




 Kitaorang order pedas no.2 tu. pun susah nak makan. tapi dia punya pedas masih terbit rasa indomie. not like samyang yang pedas fokalpoint at sauce tu ja.  jangan main2 kedai ni nampak biasa tepi jalan tapi ada dua credit card terminal di kaunter. Ini ada review from youtube.



Ni bonus...pi pekena Sate Khas Senanyan. Harga dia agak premium tapi masih boleh afford and try la.Sebab dia --> sos kacang dia unik. Kalau malas cari kat kota Jakarta, kat airport ada branch (sekitar tahun 2018).




Thursday, June 28, 2018

Coca Cola Coke Peach


Coca Cola Peach Limited Edition beli di FamilyMart Malaysia sempena sakura season di Jepun. Rasa buah peach yang agak kuat.


Friday, June 22, 2018

Cadbury Salted Caramel & Big Taste


Cadbury beli di Langkawi.

Cadbury beli di Publika.



Cadbury Christmas

Tuesday, June 19, 2018

Iftar Shah Alam 2018

Iftar Ramadan Kampung 2018


Soto on mid Ramadan (Shah Alam)


Nasi daging on last day Ramadan (Bentong)

Wednesday, June 13, 2018

Golden Pack Hearthstone

Gatcha free golden pack Hearthstone 13 June 2018






Dapat Hagatha and 2 golden.

Monday, May 28, 2018

Helloween Pumpkin United 2018 @ Malaysia

Throwback Helloween Live In Malaysia April 28, 2018. Third time tengok Helloween live. (Wacken 2011, Jakarta 2015).






Setlist dekat2 2.30 jam.Venue Mega Star Arena Kuala Lumpur.

 
Video from youtube. 

Halloween
(with Michael Kiske & Andi Deris)
Dr. Stein
(with Michael Kiske & Andi Deris)
March of Time
(with Michael Kiske)
If I Could Fly
(with Andi Deris)
I'm Alive
(with Michael Kiske)
Are You Metal?
(with Andi Deris)
Waiting for the Thunder
(with Andi Deris)
Perfect Gentleman
(with Michael Kiske & Andi Deris)
Starlight / Ride the Sky / Judas / Heavy Metal (Is the Law)
(with Kai Hansen)
Pumpkins United
(with Michael Kiske, Andi… more )
Drum Solo
(Dani Löble live & Ingo Schwichtenberg recorded video)
Livin' Ain't No Crime / A Little Time
(with Michael Kiske)
Why?
(with Andi Deris)
Sole Survivor
(with Andi Deris)
Power
(with Andi Deris)
Forever and One (Neverland)
(with Michael Kiske & Andi Deris)
A Tale That Wasn't Right
(with Michael Kiske & Andi Deris)
How Many Tears
(with Michael Kiske, Andi… more )
Encore:
Invitation
Eagle Fly Free
(with Michael Kiske)
Keeper of the Seven Keys
(with Michael Kiske & Andi Deris)
Encore 2:
Guitar Solo
(Kai Hansen)
Future World
(with Michael Kiske)
I Want Out
(with Michael Kiske & Andi Deris)

Thursday, May 24, 2018

Playstation 3

Goodbye PS3 / Playstation 3. served nearly 10 years.



Tuesday, May 22, 2018

Grill Gathering @ Bentong

Santai hujung minggu  pertaman bulan May di Bentong, grill dirumah sebelum ramadan,






Monday, May 21, 2018

Fantasy Serie A 17/18

Point fantasy Serie A 17/18

38 35 1125 out of 9043
37 36 1082 out of 9035
36 46 1075 out of 9024
35 46 967 out of 9018
34 51 939 out of 9009
33 65 911 out of 9005
32 40 935 out of 9005
31 59 919 out of 9001
30 76 984 out of 8996
29 49 1076 out of 8983
28 35 969 out of 8968
27 24 842 out of 8965
26 55 754 out of 8948
25 66 776 out of 8943
24 55 918 out of 8920
23 73 944 out of 8901
22 50 1174 out of 8887
21 49 1277 out of 8864
20 92 1344 out of 8841
19 45 1892 out of 8826
18 74 1944 out of 8804
17 60 2564 out of 8776
16 46 2978 out of 8755
15 37 3245 out of 8723
14 43 2834 out of 8695
13 41 2822 out of 8669
12 33 2695 out of 8625
11 81 2582 out of 8563
10 44 3583 out of 8533
9 71 2994 out of 8507
8 48 3935 out of 8449
7 76 4616 out of 8359
6 41 6324 out of 8244
5 62 6170 out of 8165
4 67 6872 out of 8068
3 38 7294 out of 7917
2 38 0 out of 7548

Overall 1125
Round 2 Starters 14
Bangladesh 4
Inter fans 198
JCM 1

Sunday, May 20, 2018

Wednesday, May 16, 2018

Denai 3 Puteri

Trekking sebelum nak break untuk Ramadan, Trip 12 May 2018.


 




Trek Denai 3 Puteri lebih pendek dari Lata Medang tapi 1/4 terakhir  ada siri slope yang akan meletihkan tapi tak esktrim. Jangan risau, even kanak2 pun ramai naik bersama famili.

Tahap kesukaran : easy/moderate/hard for beginner.

Stat (ascend)
Stat (descend)

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...