Tuesday, November 13, 2018

Chill With Poppy 14 Tahun


Kurus sikit...kucen tua. Tapi kuat bodek whiskas. sikit2 ja bagi sehari.


Thursday, November 1, 2018

Double 120

Death Knight followed by Paladin

90% dungeon 10% quest (all Zuldazar)


DK

Paladin

Sunday, October 28, 2018

Fennel Nov 2017

Throwback Fennel near it completion in 2017


Saturday, October 27, 2018

Priest level 120


Priest level 120. 99% dungeon 1%c quest

Sunday, September 30, 2018

Friday, September 28, 2018

Janda Baik BBQ picnic

Family trip to Janda Baik, barbeque.







Tuesday, September 25, 2018

Warlock Level 120



Skipped Voldun!

 
Few battle with world boss (BfA)






Wednesday, September 12, 2018

Warrior 120




3 hari (4j/4j/6j) - BfA 1st toon.


Saturday, August 25, 2018

Kuba Guling


Dapat juga test kuih tradisional yang susah dapat ni... 

Friday, August 10, 2018

Crown The Empire Live in Malaysia

Throwback Crown The Empire @ Publika 13 May 2018




Taktau pasal apa boleh terjebak dengan metal macam ni..hahaha. Hat lain tak leh nak masuk, band hat ni ja untuk genre macam ni.


Nah..belanja satu recording.



Monday, August 6, 2018

Anniversary dinner


Fuel shack makan kat rumah ja :)

Sunday, August 5, 2018

Gunung Nuang 2.0

Kata dah serik, pi panjat lagi tahun 2018


naik 4.59 jam
turun 3.30 jam

Improve sikit dari first time naik 2017. cramp tetap dok mai gak. tapi kali ni dah cerdik sikit bawak krim panas. dan juga air mineral water kosong boh dalam keta, turun kali ni dah tau ada ayaq (ayaq bawak naik bukit konfem licin dah time tu).

next time kena tambah cerdik membawa painkiller, kain pelikat (buat alas rilek atas puncak), attire yang anti-sejuk takut cramp. time naik kali ni pun sejuk semacam mendung.

Tahap kesukaran: easy/moderate/hard for beginner

Tuesday, July 31, 2018

Mcdonalds Mexican Chicken


McDonalds limited edition (jul/aug 2018) mexican chicken. tak berapa best to my taste.


Cadbury Moro


Test Cadbury Moro. Tak berapa best...



Hammersonic 2018





Sekitar Hammersonic 2018.  Maaf penampilan tak berapa nak metal. Mai nak dengaq ja, bukan nak bergaya.



Abang Adek Pedes Mampus

During Hammersonic 2018 trip sempat singgah makan kat kedai viral ni.




 Kitaorang order pedas no.2 tu. pun susah nak makan. tapi dia punya pedas masih terbit rasa indomie. not like samyang yang pedas fokalpoint at sauce tu ja.  jangan main2 kedai ni nampak biasa tepi jalan tapi ada dua credit card terminal di kaunter. Ini ada review from youtube.



Ni bonus...pi pekena Sate Khas Senanyan. Harga dia agak premium tapi masih boleh afford and try la.Sebab dia --> sos kacang dia unik. Kalau malas cari kat kota Jakarta, kat airport ada branch (sekitar tahun 2018).




Thursday, June 28, 2018

Coca Cola Coke Peach


Coca Cola Peach Limited Edition beli di FamilyMart Malaysia sempena sakura season di Jepun. Rasa buah peach yang agak kuat.


Friday, June 22, 2018

Cadbury Salted Caramel & Big Taste


Cadbury beli di Langkawi.

Cadbury beli di Publika.



Cadbury Christmas

Tuesday, June 19, 2018

Iftar Shah Alam 2018

Iftar Ramadan Kampung 2018


Soto on mid Ramadan (Shah Alam)


Nasi daging on last day Ramadan (Bentong)

Wednesday, June 13, 2018

Golden Pack Hearthstone

Gatcha free golden pack Hearthstone 13 June 2018






Dapat Hagatha and 2 golden.

Monday, May 28, 2018

Helloween Pumpkin United 2018 @ Malaysia

Throwback Helloween Live In Malaysia April 28, 2018. Third time tengok Helloween live. (Wacken 2011, Jakarta 2015).






Setlist dekat2 2.30 jam.Venue Mega Star Arena Kuala Lumpur.

 
Video from youtube. 

Halloween
(with Michael Kiske & Andi Deris)
Dr. Stein
(with Michael Kiske & Andi Deris)
March of Time
(with Michael Kiske)
If I Could Fly
(with Andi Deris)
I'm Alive
(with Michael Kiske)
Are You Metal?
(with Andi Deris)
Waiting for the Thunder
(with Andi Deris)
Perfect Gentleman
(with Michael Kiske & Andi Deris)
Starlight / Ride the Sky / Judas / Heavy Metal (Is the Law)
(with Kai Hansen)
Pumpkins United
(with Michael Kiske, Andi… more )
Drum Solo
(Dani Löble live & Ingo Schwichtenberg recorded video)
Livin' Ain't No Crime / A Little Time
(with Michael Kiske)
Why?
(with Andi Deris)
Sole Survivor
(with Andi Deris)
Power
(with Andi Deris)
Forever and One (Neverland)
(with Michael Kiske & Andi Deris)
A Tale That Wasn't Right
(with Michael Kiske & Andi Deris)
How Many Tears
(with Michael Kiske, Andi… more )
Encore:
Invitation
Eagle Fly Free
(with Michael Kiske)
Keeper of the Seven Keys
(with Michael Kiske & Andi Deris)
Encore 2:
Guitar Solo
(Kai Hansen)
Future World
(with Michael Kiske)
I Want Out
(with Michael Kiske & Andi Deris)

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...