Thursday, April 26, 2018

McDonalds Smoky Hot N Crispy

Debuted in March 2018


Beef taste better than chicken(unbalance spicy!)





Thursday, April 12, 2018

Birthday 2018

Pagi breakfast Nasi Lemak Kg Bertam @ UTC


Petang dapat kek Hazelnut chocolate


Malam makan Spaghetti Olio kat Publika.




Friday, April 6, 2018

Magnum Hazelnut Luxe

Bland taste, almond much better. Nestle Cremeria Orange also nicer (release almost same time)




Saturday, March 31, 2018

Wednesday, March 14, 2018

Mamee Karipap


Mamee edisi khas 2017/18 perisa yang kreatif. bau kuat seperti karipap dan sedikit pedas,


Wednesday, March 7, 2018

Poppy rilek

Poppy 14 tahun this year.

Tengah lepak





Thursday, March 1, 2018

Chill at A & W

Lepak A & W PJ (bakal demolish) on last day of February 2018



Friday, February 23, 2018

Blaze CNY HoS Gatcha


Amazing 250g reroll HoTS on CNY 2018



250g reroll HoTs 25 Feb 2018

Tuesday, February 20, 2018

Bukit Raka & Air Terjun Chamang

Tapak kaki Bukit Raka sekitar 5 pagi start awal kerana yang naik bukit bukan kaki bukit, tadak stamina atau tidak cergas. Setakat February 2018, jalan masuk masih ikut Lorong Bentong Makmur 22. Park kenderaan elok2 kerana taman perumahan. Sampai atas pukul 7.30am.

 Bukit Raka, Bentong

 


Ada 4 kali naik curam. 1 dan 4 curam ada tanah, 2 dan 3 curam panjat batu. 2 dan 3 ni susah sikit untuk beginner dan maknusia tak cergas macam saya. lepas dah kira 4 kali naik curam lain macam ni, baru sampai atas.

Sekumpulan maknusia tak cergas.

Background pekan Bentong. nampak jauh tapi bunyi enjin kereta dengan azan pun boleh dengar.
Lepas naik 2.30 jam (average 2 jam paling lembab) turun sekitar 9.30am, sampai bawah 11.30am, pi minum ais kacang kat pekan dan pergi ke Air Terjun Chamang buat BBQ.

Tahap kesukaran : easy/moderate/hard for beginner.

Air Terjun Chamang BBQ tengah hari


Sekumpulan maknusia tak cergas sudah keletihan dan baloq berlebihan.


Chef Nabil buat ayam marinate, dia juga yang masak. Terima kasih.


Sejuk betui ayaq dia...

Thursday, February 15, 2018

Chinese New Year 2018

Day 1, CNY

 Mahameru, Semantan and Ikea Damansara circa 9.30am.

 

 


Day 2, CNY

Midvalley circa 9.30am and 12pm.





Previous CNY 2017

Previous CNY 2014



Friday, February 2, 2018

Selamat tinggal kasut

Kasut RM45 serve me almost 5 years masa kat Doha (circa 2009), mileage dalam 230km. Very lightweight.



Kasut ni beli time fresh grad takda duit (circa 2003). Punya la berat tapak. Macam mana la boleh jogging pakai kasut ni...


Hari ini masa untuk clear semua kasut berkulat. Selamat tinggal kasut tapak hijau banyak kenangan.

Thursday, January 18, 2018

Throwback pasar malam dan Krismas end 2017

Sempat pergi pasar malam satu kali 2017, 29 December 2017


Home cook on Christmas 2017



Monday, January 15, 2018

FFRK Chain Gatcha


50 gems 31 Dec 2017.
 Chain Wind
Chain Water

Friday, January 5, 2018

Burger Nasi Lemak

2017 burger nasi lemak mania... Singapore McDonalds as trendsetter.


trend reached Malaysia. MyBurgerlab improvise.


then...Burger King incorporate sebagai limited edition


Hujung tahun, Marrybrown improvised taruk nasik dalam burger.


Monday, January 1, 2018

New Year 2018

At Shah Alam.





Toll Shah Alam pun dah free!



On New Year, completed Uncharted (PS4).

previous new year 2017

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...