Monday, December 31, 2012

New Year 2013 in Kuala Lumpur

Tahun ni finally 1st dapat tengok fireworks at Kuala Lumpur after 4 years. Tak segempak fireworks at Doha. Barangkali budget tok arab lagi bagus. Malaysia aman makmur! Lepak rumah ja arini.

Mi Gepeng

Perisa ayam lada hitam. beli kat indon. ni mi segera sup style. agak pedas mcm extra lada hitam.

Saturday, December 8, 2012

Pavillion KL Christmas

pavillion kl christmas theme setup 2012

Sunday, November 18, 2012

Deen Nasi Kandar

Balik penang trus cari nadi kandaq fevret saya at Jelutong. A bit spicy compare to others in town


Saturday, November 3, 2012

Last Meal Cooked In Doha



Masakan hujung minggu teakhir - Sambal ayam dengan nasi lemak, last sekali masak pakai rice cooker Pak Ansid, pastu letgo kat Joseph, trade in dengan kotak kargo kosong.

Makan beramai2 dengan pinoy, depa kata sambal itu pedas....barangkali sebab pinoy punya makanan anti-pedas.

Thursday, November 1, 2012

Nama yang syariah compliant?

Nama itu satu anugerah. Dekat padang masyar pun nama dipanggil. Tapi nama mamat opis aku ni sempoi. Ni masa ambik isi borang overtime

Kambing ke syurga

Kambung gurun syria untuk raya haji tahun ni. Jiran tempat dapat jamuan hari raya punya


Wednesday, October 24, 2012

MOP Druid 90


2nd toon to hit 90 today. Manage to up 2 toons before one month after Mist Of Pandaria was released on 25th September 2012.Druid is slightly faster due to generous amount of rested(doubled) experience.

Paladin hit 90

Sunday, October 21, 2012

ATM Mesin Rosak


Credit to facebook poster in the pics.

Ini sebab kekalahan ATM kepada kelantan on penalty kick after draw 2-2 at Piala Malaysia Final 2012.

Wednesday, October 17, 2012

Poppy dapat catnip


Ni la akibat order catnip. Tak sempat nak buka dia dah kelam kabut nak buka sendiri....

Tuesday, October 16, 2012

Last mcdonalds in qatar

Probably my last mcdonalds treat in qatar. Having dinner at mcdonalds ffc near airport.


Friday, October 12, 2012

Masakan kurma hujung minggu

Buat kuma hujung minggu. Ubi rebus dengan cili habanero supaya rasa spicy.


Thursday, October 11, 2012

Lokasi Popular Negeri Sembilan



unknown to credit. jumpa kat fb wall ja.

Saturday, October 6, 2012

Paladin hit 90



Start on expansion day release 25th september, completed at 6th october, approximately 10 days, minus 1 friday break.

Friday, October 5, 2012

Turkish Delight

At habeeb turkish restaurant(matar Qadeem). 1/2 chicken BBQ dia memang amazing.


 Sambal ni paling dekat dengan rasa sambal Malaysia. Tapi ada rasa manis2 sikit.


Saturday, September 22, 2012

Masakan september 2012

masak hujung minggu, menu biasa...

ayam masak madu + sayur goreng (iceberg lettuce)


Friday, September 21, 2012

Poppy in September 2012


                        Muka tensen


                Muka lagi tensen?

Muka dapat mainan baru

Monday, September 17, 2012

City Center, Doha

First time since a year ago keluar outing City Center on Friday. Sudah fobia dulu kena halau pak guard tak boleh masuk mall because family on every Friday enforced by Qatar. Now dah boleh masuk on Friday.




Ni gambar masa nak balik kem naik bas asrama.

Monday, September 10, 2012

My picture


Ni gambar saya nukilan anak saudara saya, Umar. ntah apa yang cerah pun aku tatau..

Wednesday, August 15, 2012

Malam Raya di Doha 2012

Malam last di kabin sebelum berangkat balik raya di Malaysia...


Saturday, August 11, 2012

Ayam masak madu ramadan

Today buka posa menu, self-cooked ayam masak madu.


Thursday, August 9, 2012

Last Sahur in Doha

yes... this will be the last sahur in company's camp. Not sure in Doha, incase ada rezeki in future.



Nasi majbus ayam goreng berlada. only on weekend. hari biasa lauk biasa hari2 tengok yang dah boring nak makan.

Saturday, August 4, 2012

Produk Artis

Produk dari siri celebriti chef malaysia.





Taken from ohbulan.com

Monday, July 30, 2012

Indomie Mi Goreng Ayam Panggang





Ada extra serbuk untuk buat sup.
Mi goreng sudah cukup spicy.

Friday, July 20, 2012

1st Ramadan 2012

Fifth consecutive 1st ramadan outside Malaysia. Back again to NDIA Camp, Qatar for the fourth time.


From left bottom to clockwise, epal, kacang kuda, kurma, cucur ubi, cucur bawang, olive, tembikai

much improve variety from 2008(2 types) 2009(4 types) & 2010(4types)

Previous 1st ramadan recap 2007 until 2011.

previous ramadan 2011

Wednesday, July 18, 2012

1st of ramadan 2007 - 2011

Sebelum menempuh ramadan ni...izinkan saya recap juadah berbuka ramadan since 2007,
Recap link 

2007, Kulim,Kedah 

2008, NDIA Camp,Qatar

2009, NDIA Camp,Qatar



2010, NDIA Camp,Qatar

2011, I still remember fresh, sebening pagi saya berada di Amsterdam, 2nd leg journey to Wacken Festival. Saya menginap di Irish Inn Pub & Hostel.  Pukul 8 pagi hari Isnin, streets of Amsterdam masih lengang. Barangkali malam tadi semua rakyat hidup enjoy sampai pagi baru nak tidor .Alangkah bagusnya kalau Kuala Lumpur aman sentosa macam Amsterdam pada hari Isnin. Saya berasa sangat lapar pagi sambil menunggu breakfast buffet hostel yang tak siap. Tak puasa pasal travelling. Sambil menunggu, check poket nak ambik handphone nak 4square, alih-alih dalam  poket ada lagi serpihan rokok campoq malam tadi. Maka dilokasi anak panah itu di depan hostel saya pun menyalakan dan menyedut rokok campoq flavor bubblegum sebagai buka posa 1 ramadan 2012 .  For the next 15 days pun terus tak puasa akibat kelibat litar eropah. Aman sentosa makmur Amsterdam.

2011, Amsterdam, Holland

Alang2 saya post hari kedua punya ramadan, breakfast mcD(gambar kat bawah)tepi stesen keretapi sebelum 3rd leg of Wacken festival journey ke Hamburg, Germany. Sampai Hamburg pun masih cerah, jumpa 2 orang lagi budak Penang, Sany dengan Isma pun tak posa tunggu saya. Punya sempoi dok minum lemonade ramai2 kat pelabuhan Hamburg sampai matahari turun. Cait!


I still remember 9.50PM in Amsterdam also matahari belum turun(refer gambar kat bawah), ntah bila nak maghrib pun saya tatau,cerahnya sama ja sekitar 6.30AM.At the end of the day before sleep kita semayang jamak. amin. Sapa dapat puasa kat eropah time summer memang gua respek kena waktu bertahankan makan dan minum dipanjangkan dan tambah2 lagi siapa yang dok kat scandinavian country suffering MIDNIGHT SUN


 Diharap 2012 rezeki berbuka puasa saya bertambah. 5 consecutive year 1st ramadan di perantauan. Amin.

Tuesday, July 17, 2012

Humid Zone 2012

Today the first true humid scorched the land of Qatar. Just a step outside from my cabin, sweating phase begins even not entirely hot and slight windy.

Monday, July 16, 2012

Sampul duit raya

Ni pun nak jadi kontroversi



Ada yang cakap tak elok pasal ada logo setan. Penah tengok rupa setan ka sebelum cakap logo macam setan? Takda elemen islam, ini tradisi bukan kehendak agama, duit raya wajib ka dalam hukum? kenapa kena campur aduk istilah elemen? Bukan saya pro man utd, tapi tak boleh la benda nak buat conservative macam isu "coke tak halal" Sebelum komen pikir dulu....

By the way, kalau rasa saya tak betul, kalau anda terjumpa sapa2 pakai jersey man utd masa solat kat tempat awam pi sound, baju ada rupa setan, jangan masuk rumah tuhan.

Thursday, July 12, 2012

Poppy serabut



dengan bulu serabai...tak heran dengan camera, nampak sangat tengah serabut. memikirkan masalah negara....

Tuesday, July 10, 2012

Burqa is blue

I saw this picture from reuter, then it keep me wonder why it must always be blue?


It remind me this videoclip again i watch few years back,


You might like to see this old post also....Sharia Law In USA

Thursday, July 5, 2012

Large Disney princess

This is what happen on high imagination of XXL size Disney princess



Previously you can seen the collection of Disney princess in real version

Tuesday, June 26, 2012

Nasi lemak sambal ayam

Masakan hujun minggu lepas, improvise sambal dengan memasukkan air asam jawa,

Iceberg lettuce angkut kat shopping mall, fly from USA, www.foxy.net

Tulis qtr22/kg bila timbang satu head baru qtr8!

 Look tasty?


Make for 6 people. Pinoy cakap sedap...

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...