Saturday, May 28, 2016

Char Kuey Teow Alkaria


Minggu lepas singgah sini lepas 10 tahun lebih tak masuk Bukit Mertajam. Pi makan malam minggu pun tak ramai dah kat sini...mungkin disebabkan Bukit Mertajam dah di blok oleh arus pemodenan bandar Alma dan Perda yang menutup pintu masuk Bukit Mertajam.


Sempat juga singgah Bee Chew. Sekarang kedai dah tak buka weekend. Only weekdays 12pm-2.45pm // 5pm-8pm

30 minit di Kuala Kangsar

Balik kampung hujung minggu, on the way balik KL rasa mcam nak masuk singgah tengok Kuala Kangsar...dah lebih 15 tahun tak penah masuk jenguk. Still macam dulu..cuma sepanjang jalan dari tol ke bandar dah banyak shop houses.


Muzium Diraja Perak


Masjid Ubudiah

Zulirah Catering

Balik kampung hujung minggu singgah kenduri kawin Sany. Katerer ni memang top makanan dia. Acar dia out of this world! Sapa buat kenduri kat Penang bleh try caterer ni!

Alor Setar

Dah lebih 20 tahun tak masuk bandar alor setar rilek2 malam. kali ni singgah terus menginap hotel sini. saja nak ambil feel lepak malam walaupun dekat dengan kampung.

Kuey Teow Iman


Nasi Royale dengan Mee Abu

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...