Tuesday, May 29, 2012

Cyril in Kuala Lumpur Malaysia

The great Cyril Takayama was in town last weekend 27 May 2012 at Pavilion. Many magic enthusiast was searching for him around 4.30PM(announce on his tweeter) but he pull out as camouflage as Grandma Magi.



The truth is i am quite disappointed since I was expecting some street magic. He was standing there nearly 30 minutes. I've seen something like this on my visit to Salzburg. Austria last year.


Majorly those who just doing street passing will enjoy this. Thanks for visiting Kuala Lumpur for the 2nd time! Owh Cyril..you could offer so much more better than this..damn!

Wednesday, May 23, 2012

Cut & Cook & Eat your penis

Potong penis sendiri, masak dan jamu orang makan.

Source: Tokyo Transsexual Cooks and Serves His Own Genitals

Malas karang pasal ini artikel pinjam,

On Sunday, April 13, Tokyo illustrator Mao Sugiyama(who goes by the nickname “HC”), publicly seasoned and braised his own genitals on a portable gas cartridge burner, and then served them to five eager diners who each paid about $250 for the meal (a sixth was a no-show). The genitals had been returned to Sugiyama, frozen and double-bagged in plastic, following sex-change surgery on his 22nd birthday in early April during which they were removed.
Sugiyama had originally offered the meal on Twitter in mid-April to the first person willing to pay 100,000 yen (about $1,250). But after the notoriety that his tweet caused, he organized a public banquet, dubbed “Ham Cybele – Century Banquet,” at the Asagaya Loft event space in the Suginami Ward of Tokyo. “Century” in Japanese is a homophone for the Japanese word for “genitals”; “Ham Cybele” doesn’t appear to have any particular significance other than that the initials match Sugiyama’s artist name of “HC.”


Bila u mau potong? I lapar nih......

Friday, May 18, 2012

Gay Avengers

Credit to the artist,

Caught the scandal....


and more scandal...


..and their son



Monday, May 14, 2012

Crabbing Session

Gambar ketika full moon 14 April 2012, lambat upload, crabbing session dengan geng2 ofis pinoy sekitar 11pm outskirt of Al-Khor, north part of Qatar



 
 
 
 


Macam2 ada, sotong macam boss level 1 Xenon 2 Megablast pun ada.
Left the area around 2AM.
Posted by Picasa

Saturday, May 12, 2012

Cameron Highlands oleh Abu Syamil Nasri

One of the most beautiful picture I took using Panasonic LX-3 camera, somewhere around August 2009.
Bharat Tea Valley, Cameron Highland.

OK lah gua kasi declare gambar ni fotografer pulun kuat  Abu Syamil Nasri  punyer. sekali geng2 kamera dia dah kerumun, tibai direct aku cilok tanpa basis at the time of posting. hebat2 belaka kalah CSI. Paling power member dia kot, nama Mohd Azheem Bahari. siapa dia? champion ka? gua tak kenal pun sedap2 tag pencuri, kesian aku tak kenal pun dia ntah macam mana dia boleh main taram aku, tak per aku maafkan dia..Dulu2 Mohd Azheem Bahari ada main acara sukan tak? bila lu kalah ada gua randomly kondem lu? pasal gua tak kenal lu gua tak kepochi macam lu. Tapi sebab aku rasa hang geng terhormat Abu Syamil Nasri yang penuh dedikasi nak tolong brotherhood sesangat, oleh itu gua declare fotografer pulun kuat Abu Syamil Nasri  punya gambar. Cakap aku cilok gambar dia tapi exif kat fb tak baper clear. aku dah tolong edit kasi clear.



Harap Abu Syamil Nasri gembira dengan declaration ni. aku baik hati aku dah tolong edit siap exif ni. tak payah aku nak panjang story mintak complete foul-proof requirements iaitu real copy pre-hdr exif, tak payah nak mintak resit tol & resit hotel atas nama hang nak check synchronized betul tak timing hang memang ada kat cameron hari tu. nak check betul tak temperature/weather cameron highland sama dengan timing exif ori tu nanti. tak payah aku mintak hang tunjuk baju biru tu dan close up microscopic fabric dan colour  betul2 sama kaler dengan hang atau insan yang available dalam  gambar tu matching tak pemakaian dia pada hari tersebut. dan tak payah nak aku susah2 brainstorm disebalik claim femes ni...

 (aku tak bleh nak brain apa kaitan baju biru ni dgn gambar ni menyebabkan  hang mengkonfirmkan ia adalah cilok. kenapa tak kata sebab daun tu hijau? langit tu agak kehitaman? awan kaler putih? lokasi daun yang dekat tu? kenapa perlu orang baju biru disebelah kanan? apa jadi kalau andaikata aku tercrop buang orang baju biru tu? adakah hang masih tuduh aku cilok dengan mengatakan tengok hujung kanan tu takder orang, mmg konfirm cilok?)

Tak cukup semua complete set foul-proof ni memang susah mau claim ni gambar lu, tapi kita sama2 berterima kasih kepada Mohd Azheem Bahari telah auto save the day.

Ni aku dah tolong watermark gambar tu. pi replace yang kat fb tu. karang orang cilok lagi. pasni semua gambar fb hang buat camni. karang ada gambar2 lain sebijik macam hang punya koleksi masuk dalam blog ni lagi takder watermark, hang kata aku cilok lagi dan Mohd Azheem Bahari kata aku curi lagi. Sikit2 cari publisiti dah la.

S E B E L U M

gambar yang dicilok dari internet tapi Abu Syamil Nasri cakap dia punya walaupun tidak kelihatan sebarang watermark atau exif atas nama beliau ...ntah2 dia pun cilok memana. Untuk mengelakkan syak wasangka so aku tolong watermark macam bawah ni,

S E L E P A S

gambar dah aku dah tolong watermark untuk Abu Syamil Nasri supaya dia boleh cakap 200% ni gambar dia dan orang tak boleh cilok dah in future. (please update this watermarked picture in your fb with this version)

Abu Syamil Nasri  harap hang belek gambar cameron ni dalam blog aku hari sampai tua. betapa hebatnya aku tribute kat hang nih.. aku pun malas gaduh pasal gambar ni bagi aku tahap remeh temeh, mungkin benda ni super serius macam hang.Aku 100% declare gambar ni  Abu Syamil Nasri yang tangkap..aku post kat blog ni sebab aku minat gila hasil kerja hang ni. Lepas ni sapa dok claim gambar ni sebab takde complete foul-proof ko just kasik link ni. aku backing punya.

sebab hang punya komitment mai blog ni, dan bawak kawan2 terutamanya Mohd Azheem Bahari yang telahpun increase blog ni punya visitor, next time ada gambar lawa2 aku auto-tribute gambar2 aku cilok kat internet post kat blog ni diambil oleh Abu Syamil Nasri .please note, future credit to Abu Syamil Nasri in future is not Abu Syamil Nasri yang snap picture cameron ni, just nama ja coincident dengan karekter alter-ego fantasy aku cipta sebelum hang dilahirkan lagi. Aku kasitau siap2 supaya jangan lepas ni hang kata aku cilok nama hang pulak.

owh ya..Dear Abu Syamil Nasri jangan lupa ambik waran polis selongkar rumah aku, pasal gambar cameron ni kat rumah aku pun ada dah frame aku terbuboh title aku snap, but just make sure bring complete foul proof evidence aku cakap tu. kalau setakat bawa exif je orang boleh je cakap ko curik mana2 atau pun syiok2 photoshop & print exif tu buat nak kasi winrar! punya pasal.  Jangan bawak Mohd Azheem Bahari mai rumah aku dah la. aku takut dengan dia. aku tau dia power semacam.

Now aku tunggu mcD, blizzard, marvel, keanu reeves....dan semua gambar aku cilok kat internet punya originator mai blog ni claim depa punya pictures.

disclaimer : this blog is personal use in the first place. aku pun tak paham pasaipa  Abu Syamil Nasri  yang agak tak significant mai masuk personal blog aku,  pastu attention whore kat geng2 dia terutama Mohd Azheem Bahari yang macam terus significant langsung, kalau cilok mana sekali pun  pun aku post personal. paham istilah personal?  gambar tu pun takda watermark or owner name in the first place. aku pun tak kenal hang langsung buatpa aku nak pi FB hang ambik gambar ni? tapi sebab hang pulunbabi, aku pun redha je la siap tolong re-exif & watermarked boh nama hang. malas aku aku prolong story.  aku bukan pi cerita satu dunia macam hang. aku tak invite hang pun masuk blog ni. kalau aku tulis dalam blog ni aku makan taik pun  silap2 hang claim taik tu aku cilok hang punya...........sir u win the internet.

ini gambar Abu Syamil Nasri tak boleh claim cilok, mamat dalam gambar ni punya gua cilok.

Semoga Abu Syamil Nasri berjaya dalam misi kehidupannya mencari semua pencilok gambar beliau terutamanya gambar cameron ni yang telah ditempel di merata2 blog diserata dunia. Aku harap dengan penjelasan clear teramat ini hang tak claim dah gambar2 lain dalam ni aku cilok hang punya jugak.








Thursday, May 10, 2012

Qatar Fish

Educational poster,



Selalu nampak ikan Sultan Ibrahim ni jual kat hypermall wetfood section.

Tuesday, May 8, 2012

WoW Bride


Sempat lagi main WoW, true power gamers.

Wednesday, May 2, 2012

McD Taste of The World

Limited edition flavour hitting Doha few since February 2012,

February,


March,

April,

May,



ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...