Monday, July 30, 2012

Indomie Mi Goreng Ayam Panggang





Ada extra serbuk untuk buat sup.
Mi goreng sudah cukup spicy.

Friday, July 20, 2012

1st Ramadan 2012

Fifth consecutive 1st ramadan outside Malaysia. Back again to NDIA Camp, Qatar for the fourth time.


From left bottom to clockwise, epal, kacang kuda, kurma, cucur ubi, cucur bawang, olive, tembikai

much improve variety from 2008(2 types) 2009(4 types) & 2010(4types)

Previous 1st ramadan recap 2007 until 2011.

previous ramadan 2011

Wednesday, July 18, 2012

1st of ramadan 2007 - 2011

Sebelum menempuh ramadan ni...izinkan saya recap juadah berbuka ramadan since 2007,
Recap link 

2007, Kulim,Kedah 

2008, NDIA Camp,Qatar

2009, NDIA Camp,Qatar



2010, NDIA Camp,Qatar

2011, I still remember fresh, sebening pagi saya berada di Amsterdam, 2nd leg journey to Wacken Festival. Saya menginap di Irish Inn Pub & Hostel.  Pukul 8 pagi hari Isnin, streets of Amsterdam masih lengang. Barangkali malam tadi semua rakyat hidup enjoy sampai pagi baru nak tidor .Alangkah bagusnya kalau Kuala Lumpur aman sentosa macam Amsterdam pada hari Isnin. Saya berasa sangat lapar pagi sambil menunggu breakfast buffet hostel yang tak siap. Tak puasa pasal travelling. Sambil menunggu, check poket nak ambik handphone nak 4square, alih-alih dalam  poket ada lagi serpihan rokok campoq malam tadi. Maka dilokasi anak panah itu di depan hostel saya pun menyalakan dan menyedut rokok campoq flavor bubblegum sebagai buka posa 1 ramadan 2012 .  For the next 15 days pun terus tak puasa akibat kelibat litar eropah. Aman sentosa makmur Amsterdam.

2011, Amsterdam, Holland

Alang2 saya post hari kedua punya ramadan, breakfast mcD(gambar kat bawah)tepi stesen keretapi sebelum 3rd leg of Wacken festival journey ke Hamburg, Germany. Sampai Hamburg pun masih cerah, jumpa 2 orang lagi budak Penang, Sany dengan Isma pun tak posa tunggu saya. Punya sempoi dok minum lemonade ramai2 kat pelabuhan Hamburg sampai matahari turun. Cait!


I still remember 9.50PM in Amsterdam also matahari belum turun(refer gambar kat bawah), ntah bila nak maghrib pun saya tatau,cerahnya sama ja sekitar 6.30AM.At the end of the day before sleep kita semayang jamak. amin. Sapa dapat puasa kat eropah time summer memang gua respek kena waktu bertahankan makan dan minum dipanjangkan dan tambah2 lagi siapa yang dok kat scandinavian country suffering MIDNIGHT SUN


 Diharap 2012 rezeki berbuka puasa saya bertambah. 5 consecutive year 1st ramadan di perantauan. Amin.

Tuesday, July 17, 2012

Humid Zone 2012

Today the first true humid scorched the land of Qatar. Just a step outside from my cabin, sweating phase begins even not entirely hot and slight windy.

Monday, July 16, 2012

Sampul duit raya

Ni pun nak jadi kontroversi



Ada yang cakap tak elok pasal ada logo setan. Penah tengok rupa setan ka sebelum cakap logo macam setan? Takda elemen islam, ini tradisi bukan kehendak agama, duit raya wajib ka dalam hukum? kenapa kena campur aduk istilah elemen? Bukan saya pro man utd, tapi tak boleh la benda nak buat conservative macam isu "coke tak halal" Sebelum komen pikir dulu....

By the way, kalau rasa saya tak betul, kalau anda terjumpa sapa2 pakai jersey man utd masa solat kat tempat awam pi sound, baju ada rupa setan, jangan masuk rumah tuhan.

Thursday, July 12, 2012

Poppy serabut



dengan bulu serabai...tak heran dengan camera, nampak sangat tengah serabut. memikirkan masalah negara....

Tuesday, July 10, 2012

Burqa is blue

I saw this picture from reuter, then it keep me wonder why it must always be blue?


It remind me this videoclip again i watch few years back,


You might like to see this old post also....Sharia Law In USA

Thursday, July 5, 2012

Large Disney princess

This is what happen on high imagination of XXL size Disney princess



Previously you can seen the collection of Disney princess in real version

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...