Friday, February 23, 2018

Blaze CNY HoS Gatcha


Amazing 250g reroll HoTS on CNY 2018

Tuesday, February 20, 2018

Bukit Raka & Air Terjun Chamang

Tapak kaki Bukit Raka sekitar 5 pagi start awal kerana yang naik bukit bukan kaki bukit, tadak stamina atau tidak cergas. Setakat February 2018, jalan masuk masih ikut Lorong Bentong Makmur 22. Park kenderaan elok2 kerana taman perumahan. Sampai atas pukul 7.30am.

 Bukit Raka, Bentong

 


Ada 4 kali naik curam. 1 dan 4 curam ada tanah, 2 dan 3 curam panjat batu. 2 dan 3 ni susah sikit untuk beginner dan maknusia tak cergas macam saya. lepas dah kira 4 kali naik curam lain macam ni, baru sampai atas.

Sekumpulan maknusia tak cergas.

Background pekan Bentong. nampak jauh tapi bunyi enjin kereta dengan azan pun boleh dengar.
Lepas naik 2.30 jam (average 2 jam paling lembab) turun sekitar 9.30am, sampai bawah 11.30am, pi minum ais kacang kat pekan dan pergi ke Air Terjun Chamang buat BBQ.

Tahap kesukaran : easy/moderate/hard for beginner.

Air Terjun Chamang BBQ tengah hari


Sekumpulan maknusia tak cergas sudah keletihan dan baloq berlebihan.


Chef Nabil buat ayam marinate, dia juga yang masak. Terima kasih.


Sejuk betui ayaq dia...

Thursday, February 15, 2018

Chinese New Year 2018

Day 1, CNY

 Mahameru, Semantan and Ikea Damansara circa 9.30am.

 

 


Day 2, CNY

Midvalley circa 9.30am and 12pm.





Previous CNY 2017

Previous CNY 2014



Friday, February 2, 2018

Selamat tinggal kasut

Kasut RM45 serve me almost 5 years masa kat Doha (circa 2009), mileage dalam 230km. Very lightweight.



Kasut ni beli time fresh grad takda duit (circa 2003). Punya la berat tapak. Macam mana la boleh jogging pakai kasut ni...


Hari ini masa untuk clear semua kasut berkulat. Selamat tinggal kasut tapak hijau banyak kenangan.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...