Sunday, December 18, 2016

My cili cabai pepper plant


Harvested my pepper plant today (after 4-5 months growing on the porch)



Friday, December 9, 2016

Magnum Creme Brulee


Jumpa plak flavour ni kat Bandung, Indonesia. Erm... biasa ja rasa dia.

Previous magnum magnum & magnum

Monday, November 28, 2016

Save Ferris @ Mari Berdanska Bandung 2016

Finally, dapat juga tengok show live Save Ferris. Mari Berdanska 2016, Bandung, Indonesia. Jaranng pergi konsert nak buat full rekording, but Save Ferris live is quite rare to be found in youtube, especially listenable quality.

Notable moment, Monique cakap the whole band did not vote for the fucking blonde man (US presidency vote 2016). Monique cakap Taylor Swift is fucking bitch with lotsa money. The next song tribute to her, Mistaken.

Rekod using Sony Cybershot DSC-HX50V.






Ada yang aku malas rekod sebab aku pun nak enjoy the show. Boleh cari kat youtube yang lain2. Mana video Come on Eileen? Ini lagu pergi untuk have a good time. Tarak masa nak rekod. Lagi pun belambak kat youtube, too common.But luckily somebody rekod something yang aku 50/50 nak rekod atau enjoy... I'm not crying for you 

Thanks kepada siapa yang rekod lagu ni...



Sunday, November 20, 2016

Zoo Negara 1996, 2006, 2016


Syukur umur masih panjang untuk pergi Zoo negara setiap 10 tahun. 2016 punya harga RM44.

Monday, October 24, 2016

Bunuh udang

disturbing finding in my facebook today....

Friday, October 21, 2016

Warrior level 110

power leveling 1.5 hari 103 to 110 (full rested exp)


sudah dapat hidden appearance feral druid


glitch? raksasa!

Saturday, October 15, 2016

Sunday, October 2, 2016

Warlock level 110

FF7 in Dalaran (Legion)

Warlock hit 110 1 October 2016

Monday, September 26, 2016

Poppy September 2016

poppy rileks


rilek yang stress



ajak main..kesian

Monday, September 5, 2016

Level 110 Druid


Casual play, 1 week 100 to 110. First to level up in Legion.

Sunday, August 28, 2016

Priest & DK Level 100.



Dual 100. Both at level 98, accelerated through pre-legion bonus leveling xp.
around 1 hour each from 98 to 100. Priest then DK.


Kelisa 150k


Penchala Link Tunnel - 25 august 2016

Tuesday, August 16, 2016

Fennel July 2016


Previous fennel development in March 2016

Thursday, August 11, 2016

Hospitalized, - Stomatitis DEMC

Warded @ DEMC, infection stomatitis, 7 - 11 august 2016




6 hari tak berak sebab tak boleh makan. hari2 minum milo saja.

hospital food also nice.


minute steak lunch. only can chew on the 3rd day of recovery.







Monday, July 11, 2016

Twisties Sawadee


Not sure limited edition or permanent. rasa mcm makan sos cili thai!

Friday, July 1, 2016

Druid level 100


Druid reached level 100. 6-8 hours 91 to 100.

Monday, June 27, 2016

Warrior level 100


Warrior reached 100 (90 to 100 in 8 to 10 hours)

Monday, June 20, 2016

Late iftar at Tony Roma

punya gian nak makan lamb + beef rib combo. pergi lambat sikit after regular people habis iftar.



Monday, June 6, 2016

1st Ramadan 2016

Thai Basil Beef , Bok Choi goreng, cucur kuchai, jelly honey dew, laici dan pengat pisang + teh o panas.




Saturday, May 28, 2016

Char Kuey Teow Alkaria


Minggu lepas singgah sini lepas 10 tahun lebih tak masuk Bukit Mertajam. Pi makan malam minggu pun tak ramai dah kat sini...mungkin disebabkan Bukit Mertajam dah di blok oleh arus pemodenan bandar Alma dan Perda yang menutup pintu masuk Bukit Mertajam.


Sempat juga singgah Bee Chew. Sekarang kedai dah tak buka weekend. Only weekdays 12pm-2.45pm // 5pm-8pm

30 minit di Kuala Kangsar

Balik kampung hujung minggu, on the way balik KL rasa mcam nak masuk singgah tengok Kuala Kangsar...dah lebih 15 tahun tak penah masuk jenguk. Still macam dulu..cuma sepanjang jalan dari tol ke bandar dah banyak shop houses.


Muzium Diraja Perak


Masjid Ubudiah

Zulirah Catering

Balik kampung hujung minggu singgah kenduri kawin Sany. Katerer ni memang top makanan dia. Acar dia out of this world! Sapa buat kenduri kat Penang bleh try caterer ni!

Alor Setar

Dah lebih 20 tahun tak masuk bandar alor setar rilek2 malam. kali ni singgah terus menginap hotel sini. saja nak ambil feel lepak malam walaupun dekat dengan kampung.

Kuey Teow Iman


Nasi Royale dengan Mee Abu

Tuesday, April 26, 2016

Patchwork

First time score fullboard

Saturday, April 23, 2016

Jakarta weird brand

Some funny pics visiting Jakarta in April 2016




Tuesday, April 12, 2016

Bday 2016


small celebration at Steaks & Lobster, Hartamas











ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...